• Vereniging

  Flevo Musketiers is de leukste basketbal verenging van Lelystad. Op deze pagina vind je meer over de historie van onze club, Bestuur, Missie en Visie, Huishoudelijk reglement en Privacy Statement.

 • Historie

  Flevo Musketiers is in 2005 opgericht vanuit de toenmalige in problemen verkerende basketbalclub BCL (opgericht 06-11-1975). Een groep van 7 enthousiaste mensen (waaronder de ereleden Derrick Reumel en Mark de Vries) hebben toen de stap gezet om met een nieuwe identiteit het basketbal in Lelystad een nieuwe impuls te geven. Daarbij was het spelen van topbasketbal een belangrijke drijfveer, die voor alles in de vereniging leidend moest zijn. Zie meer informatie bij "Historie".

 • Bestuur

  Het bestuur bestaat uit 8 leden die samen zorgen voor het reilen en zeilen binnen de vereniging. Daarnaast zijn trainers en scheidsrechters. Zonder deze vrijwilligers zou er niet gebasketbald kunnen worden. Meer over het bestuur vind je op deze pagina

 • Missie en Visie

  Onze missie en visie van Flevo Musketiers is:

  Missie:
  Onze missie is om een inclusieve en ondersteunende omgeving te bieden waarin jeugdleden hun passie voor basketbal kunnen ontwikkelen, zowel op als buiten het veld. We streven ernaar om niet alleen sterke basketbalspelers te vormen, maar ook veerkrachtige individuen die belangrijke levensvaardigheden zoals teamwork, discipline en leiderschap kunnen cultiveren. We willen een positieve impact hebben op het leven van onze jeugdspelers en hen helpen te gedijen, zowel op sportief als persoonlijk vlak.

  Visie:
  Onze visie is om een toonaangevende basketbalvereniging te zijn die bekend staat om haar toewijding aan de ontwikkeling van jonge spelers, zowel op het gebied van sportieve prestaties als karaktervorming. We streven ernaar om een stimulerende omgeving te creëren waarin talent kan gedijen en waarin elke jeugdspeler wordt aangemoedigd om zijn of haar volledige potentieel te bereiken. Door samen te werken met coaches, ouders en de bredere gemeenschap willen we een cultuur van integriteit, respect en teamwork bevorderen, waarin onze jeugdleden niet alleen succesvolle basketballers worden, maar ook zelfverzekerde, empathische en verantwoordelijke individuen die klaar zijn om te gedijen in het leven naast het veld.

  We volgen daarmee de lijn van Coach Morgan Wootten (DeMatha High School 1965-2002), de Highschoolcoach met de meest overwinningen ooit:

  Play hard, play smart, play together, and have fun
 • Huishoudelijk regelement en omgangsregels

  Een vereniging dient zich te houden aan allerlei (wettelijke) procedures en regels. De belangrijkste hiervan zijn vastgelegd in onze ‘statuten’. In deze statuten is tevens aangegeven dat de vereniging moet vastleggen hoe de dagelijkse gang van zaken hoort te verlopen. Meer informatie hierover vind je onder het " Huishoudelijk reglement" en in onze omgangsregels

 • Privacy statement

  Hoe wij omgaang met privacy gevoelige informatie en ons privacy reglement is hier te vinden.