• Jeugdfonds

    Speciaal voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, waarvan de ouders het financieel minder hebben. Denk hierbij aan gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder het sociaal minimum (bijstand +20%). Hiervoor is het Jeugdsportfonds opgericht. 

    Het Jeugdfonds Almere bepaalt op basis van de aanvraag hoeveel geld je krijgt. Als richtlijn geldt dat zij de jaarcontributie van de sportvereniging of club vergoeden voor sport tot een maximum van 225 Euro per jaar. Het Jeugdfonds Almere betaalt de contributie rechtstreeks aan de sportvereniging. Zij kunnen NIET met terugwerkende kracht betalen, dus is het belangrijk dat er op de goedkeuring van de aanvraag wordt gewacht alvorens in te schrijven bij de vereniging. Check voor de laatste vergoeding de site van het Jeugdsportfonds. Let op: De aanvraag voor het Jeugdsportfonds moet elk jaar verlengt worden. 

  • Aanmelden?

    Belangrijk is om je eerst aan te melden bij het Jeugdsportfonds, na goedkeuring krijg je een goedkeuringsbrief, hiermee kun je aanmelden bij Flevomusketiers. Geef bij aanmeldingsformulier aan, in de opmerkingen dat het om jeugdsportfonds gaat. Dan nemen we contact met je op over de goedkeuringsbrief.

  • Sportspullenbank

    Kijk op de site van jeugdsportfonds wat zij vergoeden qua sportspullen. Daarnaast is er de sportspullenbank. Hier kan je voor een kleine vergoeding sportspullen kopen. Check de site van sportspullenbank in Lelystad wanneer en waar de sportspullenbank is.