• Lidmaatschap

  Hier vind je meer informatie over het lidmaatschap, contributie, vrijwilligerstaken en lid worden. Meer informatie over Flevo Musketiers, basketbal, e.d. vind je bij handige informatie. Mocht de hoogte van de contributie een belemmering voor je vormen om mee te doen met basketbal, dan kan het jeugdsportfonds mogelijk meer betekenen. Mocht je meer informatie nodig hebben over het beëindigen van lidmaatschap, kijk dan hier.

 • Contributie

  Om te kunnen basketballen maken we als vereniging diverse kosten, zoals zaalhuur en afdracht naar de NBB (Nederlandse Basketbal Bond). Zij regelen hiervoor de indeling in poules en wedstrijden. Om het basketballen mogelijk te maken is contributie dus nodig. Mocht je deze contributie niet kunnen betalen, kijk dan bij de mogelijkheden van het Jeugdsportfonds

   

   

   

  De contributie wordt in termijnen geïnd. Elk jaar wordt bepaald in hoeveel termijnen de contributie wordt geïnd. Indien je een termijn niet betaalt, mag je niet meer spelen. 

   

   

   

  De contributie per team/leeftijdsgroep per jaar voor het seizoen 2023-2024 (let op prijzen voor seizoen 2024-2025 kunnen anders zijn, hierover wordt een besluit genomen in ALV):

   

   

   

  Team Training Bondsafdracht NBB Totaal per jaar
  Toernooispelende mini’s (u9) € 350,00 € 40,00 € 390,00
  Toernooispelende mini’s (u10) € 350,00 € 40,00 € 390,00
  Wedstrijdspelende jeugd (u12) € 350,00 € 40,00 € 390,00
  Wedstrijdspelende jeugd (u14)  € 350,00 € 60,00 € 410,00
  Wedstrijdspelende jeugd (u16)  € 350,00 € 60,00 € 410,00
  Wedstrijdspelende jeugd (u18)  € 350,00 € 80,00 € 430,00
  Wedstrijdspelende senioren € 250,00 € 60,00 € 310,00
  Alleen trainende senioren € 90,00 € 0,00 € 90,00
  Inschrijvingskosten nieuwe leden € 10,-    

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Verplichte vrijwilligerstaken

  Om er voor te zorgen dat iedereen kan spelen en de wedstrijden door kunnen gaan zijn er een aantal verplichte vrijwilligerstaken. Dit zijn VIP beurten en scheidsrechter bij een wedstrijd. 

  VIP beurten
  VIPpers zijn de tafeljury bij een wedstrijd. Hiervan zijn er altijd 2 benodigd. Een VIPper houdt de scores en fouten bij op de tablet. De andere VIPper houdt de tijd en de scores bij op de klok. 

  Bij de U12 en U14 teams wordt dit door de ouders gedaan. Er wordt elk seizoenshelft een verdeling gemaakt. Als je niet kunt ruil je met een andere ouder.

  Bij de overige teams wordt dit gedaan door jeugdspelers. Dit zijn spelers die nog niet scheidsrechter zijn en vanaf 2de jaar U14. Er wordt een planning gemaakt door de wedstrijdsecretaris. Indien je niet kunt zoek je zelf een vervanger en geef je dit door aan de wedstrijdsecretaris. Kom je niet opdagen en heb je geen vervanger geregeld dan is de sanctie dat je een thuiswedstrijd niet speelt én moet vippen. 

  Elk jaar vindt er minstens 1 cursus plaats waarin je kunt leren hoe dit werkt en waar je op moet letten. 

  Spelregelbewijs
  Elke speler vanaf 2de jaars U14 is verplicht om het spelregelbewijs te behalen. De vereniging krijgt een boete indien een speler 7 wedstrijden speelt zonder het behalen van spelregelbewijs. Het kan dus zijn, dat als je het niet haalt je ook geen wedstrijden speelt. Lukt het niet? Vraag om hulp! Stuur een mail naar wedstrijdsecretariaat@flevomusketiers.nl of vraag het aan je coach/trainer.

  Scheidsrechter
  Per wedstrijd zijn er 2 scheidsrechters benodigt. Het is verplicht voor jeugdspelers (2de jaar U16) om de opleiding tot scheidsrechter te volgen (2 avonden). Vervolgens fluit je onder begeleiding een oefenwedstrijd en een wedstrijd waarbij je examen doet. 

  Hierna word je elk seizoenshelft verplicht om 2 wedstrijden te fluiten. Mocht je er meer fluiten, dan staat hier een vergoeding per wedstrijd tegenover. 

  Alle scheidsrechters krijgen 2 consumptiebonnen die zij voor eten en drinken kunnen inwisselen bij de inloper. Dit in verband met de intensiviteit en dat zij vaak nog een wedstrijd erna zelf spelen.

  Er wordt een planning gemaakt door de wedstrijdsecretaris. Indien je niet kan zoek je zelf een vervanger en geef je dit door aan de wedstrijdsecretaris. Kom je niet opdagen en heb je geen vervanger geregeld dan is de sanctie dat je een thuiswedstrijd niet speelt én moet vippen. 

  Er wordt minimaal 1x en maximaal 2x per jaar (afhankelijk van het aantal op te leiden scheidsrechters) een opleiding gestart. Ouders, vrijwilligers, of jeugdspelers die deze opleiding graag willen volgen om mee te draaien in de scheidsrechterpoule, kunnen de opleiding ook gratis volgen.

 • Korting op contributie

  Indien je structureel een vrijwilligerstaak uitvoert, zoals training geven of een bestuursfunctie uitoefent, wordt jouw inzet gewaardeerd met een korting over de contributie. Dit is afhankelijk van de functie. De structurele afdracht naar de NBB blijft altijd bestaan. 

  In de onderstaande tabel is het kortingspercentage per functie weergegeven:

  Functie Kortingspercentage Jaarlijksevergoeding
  Trainercoach (2x per week en wedstrijd) Geen contributie training 1 kind (bondsafdracht blijft) €175
  Jeugdtrainer   €125
  Bestuursfunctie 50% korting contributie training 1 kind (bondsafdracht blijft) Geen jaarlijkse vergoeding

   

  Functie Vergoeding per wedstrijd Per wedstrijd                       
  Jeugdspeler (na 2 vaste wedstrijden per seizoenshelft te hebben gefloten)  €15 2 consumptiebonnen           
  Scheidsrechter(geen speler) €15 2 consumptiebonnen

  Daarnaast bestaat er nog de korting 5% op contributie (niet op de NBB afdracht) bij meerdere kinderen uit 1 gezin die bij Flevo Musketiers basketballen.

 • Lid worden?

  Wil je lid worden bij Flevo Musketiers? Je bent van harte welkom! Als je het aanmeldformulier hieronder invult dan nemen we contact met je op. Het kan soms zijn dat we een wachtlijst hebben. Als je mag komen proeftrainen, dan kun je eerst drie keer proef trainen voordat je besluit om lid te worden.

  In het formulier kun je kiezen uit verschillende producten. De definitieve keuze wordt in overleg met de ledenadministratie en technische staf gemaakt en met jou afgestemd.

 • Aanmelden