Zoektocht naar vrijwilligers

Om een vereniging draaiende te houden heeft een vereniging vrijwilligers nodig.

Zo zijn we hard op zoek naar trainers/coaches. Je hoeft dit niet alleen te doen. Je kan ook heel goed als duo een team trainen of als assistent starten naast een meer ervaren trainer. Ook jeugdleden kunnen starten als (assistent-)trainer. Er kan een cursus gevolgd worden en er is, daar waar nodig, ondersteuning met tips en tricks. Het is niet noodzakelijk om zelf basketbal ervaring te hebben (er staan bijvoorbeeld heel veel leuke oefeningen op YouTube). Afgelopen jaren zijn een aantal mensen zonder eigen basketbalervaring gestart met het geven van trainingen en hebben daar veel voldoening uitgehaald en leuke successen bereikt.

Verder is er een grote behoefte is aan scheidsrechters. We snappen best dat het spannend is om een wedstrijd te gaan fluiten maar ook hier geld dat je eerst een cursus kan volgen en dat je ervaring op zal bouwen in de eenvoudigere wedstrijden. Als we niet voldoende scheidsrechters hebben zullen we genoodzaakt zijn om wedstrijden te moeten afgelasten. Daar wordt niemand beter van, het team niet omdat je als team dan de wedstrijd verliest, de vereniging niet omdat je dan boetes oploopt. Je bent als scheidsrechter niet elke week aan de beurt om te fluiten, maar je zal wel een aantal keer per jaar worden ingezet.

Daarnaast kan ook het bestuur nog de nodige uitbreiding gebruiken. Zo zoeken we onder andere nog iemand die zich bezig wil houden met sponsoring. En zijn er ook nog allerlei kleinere taken waar we vrijwilligers voor nodig hebben zie ook het inventarisatieformulier-vrijwilligers.

Ben je geïnspireerd geraakt of heb je behoefte aan meer info dan kan je mailen naar onderstaande adressen.

bestuurszaken: bestuur@flevomusktiers.nl
trainer/coach: tc@flevomusketiers.nl
scheidsrechter of wedstrijdcommissie: wc@flevomusketiers.nl

We willen in elk geval alle vrijwilligers die zich afgelopen jaar hebben ingezet enorm bedanken.