Wedstrijdverslag van week 7

De zevende speelweek zit er al weer op. Niet alle teams hoefden aan de bak afgelopen weekend. Zeven van de tien teams stonden paraat voor een partijtje basketbal.
Vier thuis wedstrijden en drie uit. Helaas was het niet zo’n goed weekend voor onze kanjers. Slechts 1 team wist dit weekend de winst mee naar huis te nemen.
De 14-2 speelden thuis tegen WSV uit Apeldoorn. Van begin af aan namen ze de voorsprong en gaven dat niet meer uit handen. De ruststand was 35-25. Mede door de vele punten van Justin, die maar liefst 12 keer de basket wist te vinden, werd de wedstrijd door onze strijders gewonnen met 59-37.
Ook thuis, de Musketiers van de 16-1. Zij vochten tegen BVH uit Hoofddorp. De ruststand gaf al een beeld van het wedstrijdverloop, 20-47. BVH had een sterke 3de kwart waarin zij maar liefst 33 punten wisten te scoren en onze strijders gingen helaas ten onder met 46-95.
De 16-2 had het eveneens moeilijk. Ze namen het thuis op tegen Rebound uit Harderwijk die op dat moment ongeslagen op nummer 1 staan. Tot aan de rust wisten onze heren en dames het verschil met de tegenstanders nog redelijk te houden, maar na de rust gaf de tegenstander gas en de wedstijd werd door Rebound gewonnen met 42-73.

De laatste thuiswedstrijd was voor onze heren senioren. Zij namen het eveneens op tegen WSV uit Apeldoorn. Het eerste kwart ging moeizaam en onze mannen wisten maar 5 punten te scoren. Daarna ging het duidelijk beter en werd er meer gescoord. Helaas was het niet genoeg voor de winst. Eindstand 47-59.
De jonge mannen van de 12-1 moesten het opnemen in Leiden tegen BS Leiden. Leiden staat bovenaan in de competitie en is ongeslagen. Ze hebben het de mannen van ons van begin af aan moeilijk gemaakt om een goed spel basketbal neer te zetten. De ruststand was 65-15 en het werd er na de rust niet veel beter op. Met een eindstand van 135-31 gingen onze mannen huiswaarts.
De meiden van de 14 3 hadden het net zo moeilijk als de 12-1. Zij namen het op tegen het altijd sterke Noordkop uit Den Helder. In het eerste kwart werd er door onze meiden helaas niet gescoord en na het tweede kwart gingen ze de rust in met 48-4. De score van onze meiden werd tegen het einde van de wedstrijd verdrievoudigd, maar helaas verdubbelde de tegenstander hun score ook en werd de eindstand bepaalt op 90-13.
Als laatste de mannen van de 18-1. Vorige week wisten zij de winst nog mee naar huis te nemen, maar nu hadden ze het duidelijk moeilijker tegen de mannen van AMVJ uit Amsterdam. Het verschil in de rust was nog te overzien, met maar 7 punten achterstand gingen ze naar de kleedkamer. Na de rust kwam de tegenstander sterker het veld op en bepaalde de eindstand op 77-40.
Volgende week zijn er geen wedstrijden gepland vanwege het NBB congress. Over twee weken staan er voor alle teams weer wedstijden op het programma en we gaan er vanuit dat er weer gewoon gewonnen wordt door onze kanjers!