Wedstrijdverslag Flevomusketiers speelweek 6

Bijna alle teams moesten afgelopen weekend aan de bak. Dit maal waren er maar 3 thuiswedstrijden.
Als eerste mochten de meiden van de 14-3 het opnemen tegen Racing uit Beverwijk. De meiden laten een duidelijke groei zien, maar weten ook dat ze het zwaar hebben in een mannencompetitie. De wedstrijd ging helaas verloren met een eindstand van 20 tegen 75.
Naast de meiden speelden de mannen en dame uit de 12-2. Zij namen het op tegen WSV uit Apeldoorn. De Musketiers hadden duidelijk moeite met het vinden van de basket en moesten met een stand van 12-29 de rust in. Na de rust ging het scoren iets makkelijker, maar dat kon helaas niet voorkomen dat de wedstrijd naar de tegenstander ging met een eindstand van 26-57.
De mannen van de 18-1 hebben afgelopen weekend laten zien dat de wedstrijd pas beslist wordt in het laatste kwart. Met een stand van 21-25 gingen onze strijders de rust in. Het derde kwart was de voorsprong nog steeds voor de tegenstander, de Mapleleavers uit Heemskerk. Met een punt verschil begonnen de mannen aan de laatste kwart en door hard werken werd de einstand bepaalt op 49-44.
Uit waren er dit weekend ook veel wedstrijden. Onze jongste strijders reisde af naar Zeist, waar ze het op moesten nemen dat de B.Z. ’72. De jongens kenden maar weinig tegenstand en in de 5de periode werd de wedstijd bepaald met een eindstand van 0 tegen 50. In het laatste kwart wist de tegenstander nog een punt te scoren. Tygo scoorde deze wedstrijd maar liefst 2 driepunters.
De mannen van de 12-1 speelde hun wedstrijd in Gouda tegen Bouncers Basketball. Het team was weer bijna compleet en door goed spelen en goed te luisteren naar de coach wisten de mannen de wedstrijd te winnen. Het eerst winst in de landelijk competitie was een feit. Een hoofdrol was er in deze wedstrijd voor Daan.
In Vleuten werd de wedstrijd van de 14-1 gespeeld tegen SVO. Een spannende wedstrijd waarbij de ruststand werd bepaald op 31-32 voor onze mannen. De tweede helft van de wedstrijd was al net zo spannend, maar resulteerde helaas niet in winst voor onze boys. De wedstrijd ging met een stand van 75-65 naar de tegenstander.
De dames en heren van de 16-2 speelde in Kampen hun wedstrijd tegen Lay Back. De Musketiers hadden het zwaar en keken in de rust al tegen een achterstand aan van 42-13. In de tweede helft van de wedstrijd ging de tegenstander los en bepaald de eindstand op 102-32.
Als laatste op zaterdag moesten de mannen senioren het nog opnemen tegen BAS uit Biddinghuizen. Een leuke wedstrijd waarin de senioren de tegenpartij al meteen lieten zien dat ze met de winst naar huis zouden gaan. De ruststand was 37-50 en de eindstand werd uiteindelijk 61-80 voor onze kanjers.
Zondag moesten de musketiers van de 16-1 naar Amsterdam om het in de landelijke competitie op te nemen tegen Apollo. De eerste 2 kwarten bleven onze strijders redelijk in de buurt en werd het verschil met de tegenstander niet meer dan 10 punten. De tweede helft werd pittiger en met een puntenverschil van maar 20 punten moesten ze toch hun meerdere kennen in Apollo. Eindstand 72-52.

Komend weekend zijn er 7 wedstrijden waarvan 4 thuis. Kom gezellig langs voor de nodige support.