Wedstrijdverslag Flevo Musketiers speelweek 5

Jawel, er is het weekend weer gespeeld! Thuis stonden er dit keer vier wedstrijden op het programma en de overige teams hebben een uitwedstrijd gehad.
Om met onze jongste strijders (U10 1) te beginnen, zij hadden thuis geen kind aan de Quick Runners uit Huizen. Met een tussenstand van 41-0 gingen onze jongens de rust in en in de vijfde periode werd de wedstijd beslist in een 51-0 stand voor onze Musketiers. Alle teamleden hadden minstens één keer gescoord en door de zwakte van de tegenstander werden er bijna geen fouten gemaakt.
Ook thuis aan de bak moesten de mannen van de 12-1. Zij namen het op tegen Uball uit Utrecht. Aanvankelijk bleven de mannen van FM redelijk bij en werd de achterstand in de eerste drie kwarten niet meer dan 20 punten. In de derde kwart was er een hoofdrol voor Daan die veel punten wist te scoren. Echter, in het laatste kwart nam Uball het heft in handen en werd de wedstrijd beslist in 44-80.
Tegelijkertijd speelde de 14 1 hun thuiswedstrijd tegen Noordkop uit Den Helder. De eerste periode was voor onze mannen, 22-14. De gasten werden daarop al snel wakker en dat leverde de ruststand 29-41. De vele scores van Khezia en Milan konden het tij niet keren en uiteindelijk ging de wedstrijd met 52-72 naar Noordkop.
De laatste thuiswedstrijd van de avond was voor onze senioren. Zij namen het op tegen de Orca’s uit Urk. De spannende wedstrijd ging met een stand van 33-33 de rust in. Na de rust stonden onze mannen steeds nipt voor en kort voor het einde werd de wedstrijd beslist in een overwinning voor onze senioren, 57-55!

De mannen en vrouw van de 12-2 speelde een uitwedstrijd in Zeewolde tegen de Snipers. Een lastige wedstrijd waar onze mannen en vrouw de eerste twee kwarten niet tot scoren kwamen. Met een achterstand van 24-6 gingen ze de rust in. Na de rust ging het duidelijk beter met onze strijders, er werd meer gescoord. Helaas ging de wedstrijd met een stand van 55-21 naar de tegenpartij.
Ook uit speelde de 14-2. Zij reisde af naar Wageningen om daar te spelen tegen het eerste team van Pluto. Pluto speelde sterk en zorgde voor een ruststand van 46-15 in het nadeel van onze Musketiers. Ondanks dat we onze punten in het tweede deel van de wedstrijd bijna hebben verdubbeld, moesten we onze meerdere kennen in Pluto, die de wedstrijd uiteindelijk won met 101-26.
De meiden van de 14-3 moesten naar Amstelveen om het daar op te nemen tegen het altijd sterke MBCA. De wedstrijd ging helaas verloren met een stand van 141-15. Madelon was tijdens deze wedstrijd duidelijk op dreef en wist de verdediging van de tegenpartij door te komen. Zij scoorde maar liefst 5x in deze zware wedstrijd.
In Meppel werd de wedstrijd gespeeld tussen de Red Giants en de 16-2 van FM. De eerste twee kwarten konden ze het niveau van de Giants nog redelijk bijhouden, maar na de rust gingen de Giants het verschil maken en werd de wedstrijd beslist in 64-27.

Zondag moest de 16-1 het opnemen tegen MBCA. In het landelijke circuit hebben ze het op dit moment nog zwaar. Met een stand van 51-15 gingen onze strijders de rust in. Na de rust hebben ze hun score kunnen verdrievoudigen naar 48 punten. Helaas was MBCA met 99 punten ze de baas.
Ook de mannen van de 18-1 moesten zondag nog een uitwedstrijd spelen en wel in Zaandam. Dat dit een spannende wedstrijd was blijkt wel aan de tussenstanden. Het eerste kwart was nipt voor ons, terwijl de tweede weer naar de tegenpartij ging . Het verschil in het derde kwart was 5 punten en met nog een paar minuten te spelen in de vierde kwart stonden onze mannen met 3 punten voor. Helaas was daar dan toch weer die tegenpartij die op het laatste moment de wedstrijd heeft beslist in een verlies voor ons van 48-47.

De komende twee weken staan er vanwege de herfstvakantie geen wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijden starten weer op vrijdag 2 november