Wedstrijdverslag Flevo Musketiers Speelweek 3

Dit weekend hebben alle teams van de Flevo Musketiers een wedstrijd moeten spelen. We hadden vier thuisspelende teams dit keer.

De U10 1 speelde haar tweede wedstrijd van het seizoen. Met een bijna nieuw team moesten ze het thuis opnemen tegen B.Z. ’72 uit Zeist. Met grote overmacht werd deze wedstrijd gewonnen en in de 5de periode was de score al beslist, 50-0! De ruststand bij deze wedstrijd was 48-0.

De mannen van de 12 1 hadden het moeilijk. Het jonge team staat voor het eerst in de landelijke competitie waar het niveau hoger is dan zo tot nu toe gewend zijn en het gemis van twee meer ervaren spelers maakte het er niet makkelijker op. Tegenstander BAL (Basketbal Academie Limburg) uit Weert doet het erg goed in de competitie en won de wedstrijd met 50-114. Onze jonge strijders hebben zich verzet tot de laatste seconde en laten een stijgende lijn zien in het spel.

Tegelijkertijd met M12 1 speelde ook onze X14 1 hun thuiswedstrijd. Zij namen het op tegen D.B.V. Rowic uit Dordrecht. De eerste periode ging gelijk op, maar de tweede periode werden ze overklast door de gasten. Met een tussenstand van 19-30 gingen ze de rust in. De derde periode was duidelijk beter en scoorde de mannen maar liefst 25 punten. Helaas niet voldoende voor de winst. De wedstrijd ging uiteindelijk naar Dordrecht met een eindstand van 40-52.

Later op de avond speelde onze senioren hun thuiswedstrijd. Ze namen het op tegen Be Quick uit Zwolle. Een spannende wedstrijd die gelijk opging. De mannen van FM gingen de rust in met een tussenstand van 30-27. De derde periode was voor Be Quick en met nog een laatste periode te gaan stonden onze mannen achter. Een comeback in de laatste periode bezorgde onze mannen uiteindelijk de winst van 66-54. Zij staan hiermee op dit moment op de vierde plaats maar hebben een wedstrijd minder gespeeld.

Ook uit waren er veel uitwedstrijden dit weekend. De 12 2 speelde in Apeldoorn hun wedstrijd tegen WSV. De eerste twee periodes ging de stand gelijk op. Helaas nam de tegenstander nog voor rust het initiatief. De mannen van FM hebben een flinke inhaalrace gemaakt, maar het was uiteindelijk niet genoeg om de wedstrijd te kunnen winnen. De eindstand in deze wedstrijd was 49-33.

In Zevenaar moesten de jongens van de 14 2 het opnemen tegen de Basketiers. De eerste periode leverde in totaal maar 1 goal op, maar daarna ging het los en scoorde onze mannen aan de lopende band. Met een gemiddelde van 22 punten over de laatste drie periodes wonnen zo de wedstrijd met 67-35.

Onze meiden moesten eveneens aan de bak. Zij spelen dit jaar met een combinatieteam van U12 en U14 spelers in een overwegende mannencompetitie. Dat dat een ware dobber werd wisten ze van tevoren, maar dat zit de inzet van deze meiden niet in de weg. In IJmuiden moesten ze het opnemen tegen VBC Akrides. De wedstrijd was vanaf de eerste periode op de hand van de tegenstander en de meiden moesten genoegen nemen met een eindstand van 72-28

In het landelijke circuit moesten dit weekend ook de mannen van de U16 1 aan de bak. Zij speelde een wedstrijd in Gouda tegen de Bouncers Basketball. De tegenstander name van de eerst periode een voorsprong en gaf dat niet meer uit handen. De ruststand bij deze wedstrijd was 49-13 in het nadeel van onze mannen. Gouda gaf deze voorsprong niet meer uit handen en besliste de wedstrijd in een score van 92-29.

De mannen van de 16 2 hadden het eveneens zwaar. Ze speelde in Zeewolde de wedstrijd tegen de Snipers. Een matige eerste periode moest de mannen wakker schudden. Er werd duidelijk meer gescoord vanaf de tweede periode, maar dat was helaas te laat . Een sterke laatste periode van onze ploeg kon het tij niet meer keren en met een stand van 86-43 gingen ze naar huis.

Als laatste nog de mannen van de 18 1. Zij moesten naar Delft om te spelen tegen DAS. Met een gemiddelde van 7 punten per periode tegen dat van 18 van de tegenstander lukte het niet om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De eindstand van deze wedstrijd was 28-77.

Komend weekend wordt een thuisweekend voor de meeste teams. De 12 2, 14 2 en 14 3 spelen om 16.30 hun wedstrijd. Om 18.30 spelen de mannen van de 16 1 en 16 2 en als laatste mogen de mannen van de 18 1 om 20.30 hun thuiswedstrijd spelen. Alle overige teams hebben een uitwedstrijd.

Selma Steenbergen.