Voorbereidingstoernooi voor landelijk spelende teams

Op 9 september organiseert Flevo Musketiers voor de achtste keer het Voorbereidingstoernooi voor landelijke jongensteams in Sportcomplex Rietlanden in Lelystad. Veel teams gebruiken deze dag als laatste test voor het basketbalseizoen dat voor de meesten op 15 september van start gaat. De teams zijn in vier leeftijdsklassen verdeeld. Op dit moment staat de teller op 25 ingeschreven teams waaronder onze eigen U12-1 en U16-1. De tegenstanders komen uit alle windrichtingen van Nederland: o.a. Den Helder, Groningen, Utrecht, Leiden, Amsterdam en zelfs uit Duitsland. In elke leeftijdscategorie zal ook de regerend landskampioen aantreden.

In de ochtend zullen vanaf 9 uur de de U12, U14 en U16 teams tegen elkaar spelen en teams uit de U18-U20 klasse zullen het in de middag tegen elkaar gaan opnemen.

Bij de U16 en 18/20 werken we samen met het Helderse Jeugdbasketbal, dat op zaterdag 8 september een toernooi organiseert. Het toernooi wordt ondersteund door Plus Postma en Profendum Training en Coaching.

Ook bieden wij landelijk fluitende scheidsrechters de mogelijkheid om ons toernooi gebruiken om zichzelf klaar te stomen voor het nieuwe seizoen.