JU14-1 vs. Woodpeckers U14-2

-Door Jens Eding-

u14-1-250pxJongens u14-1 moest gisteravond tegen Woodpeckers u14-2. omdat we in Lelystad nog nooit verloren hadden gaf dat ons veel vertrouwen in de wedstrijd. nadat we goed hadden warmgelopen begonnen we aan de wedstrijd…

1ste kwart
We begonnen het eerste kwart slordig. na dat Woodpeckers een 0-7 run maakte werden we pas wakker en begonnen we te spelen. Robin die een goede wedstrijd speelde hielp ons aan de eerste 3 punten met een vrije worp en een afstandsschot. daarna begon Noha (ook wel ‘Tiger’ genoemd) veel steals te pakken. we verloren dat kwart wel.

2de kwart
In het tweede kwart hebben we ons goed herstelt. Noha die nog meer steals ging pakken en Jens en Mark die veel rebounds hadden speelde heel erg goed in dit kwart. daardoor konden we twee keer zo veel onze aanval spelen, maar dat ging minder goed omdat er al na de eerste pass vaak gescoord wou worden in plaats van dat we de bal rond speelde. en Britte die dat kwart ook op dreef was met haar schot schoot er een paar van afstand in. en zelfs een 3 punter!

de laatste 2 seconden… we stonden met 2 punten voor. timeout van Flevo we besloten om diamant te spelen. we hadden in gegooid, Jens kwam vrij en schoot een buzzer! beter had dit kwart bijna niet kunnen worden! we eindigde het kwart met 4 punten voorsprong.

3de kwart
Oké, we stonden dus 4 punten voor. en na 3 minuten spelen stonden we met 10 punten verschil achter!? geert wisselde alle veldspelers voor de bankspelers maar veel hielp het niet want het verschil bleef hetzelfde en werd zelfs nog groter! opeens begon Woodpeckers heel ruig te spelen en heel stiekem ellebogen uit te delen wat de scheids dus niet zag maar wij op de bank wel. en daarna bleven ze natuurlijk doorgaan en het werd voor ons geen leuke wedstrijd om te spelen.

4de kwart
Zoals wij al wisten had Woodpeckers 2 stevige maar ook dikke centers. die moeilijk uit de bucket te houden waren. daar hadden we veel moeite mee. opeens begon het bij ons helemaal niet te dagen na de eerste pass in de aanval schoten we gewoon wanhoop schoten die niet eens de ring raakte. Na de timeout hadden we afgesproken dat de aanval veel langer moest duren en de bal veel langer moesten door passen. dat werkte en we kwamen tot aanvallen toe. we vielen goed de basket aan en kregen soms maar ook soms niet de fout mee?! Woodpeckers had een paar jongens die minder sportief speelde en nog steeds ellebogen gaven maar geert had de scheids daarover al ingelicht en opeens stonden we een stuk vaker op de vrije worp lijn. (de vrije worpen gingen er trouwens nauwelijks in)

Nog 9 seconden te gaan… we staan met 3 punten voor. Woodpeckers neemt uit en speelde snel de bal naar de overkant. hun schutter komt vrij op de 3 puntslijn en schoot… maar de bal raakte de ring niet en een van die stevige jongens pakte de rebound. maar in het gebied waar hij al de hele wedstrijd veel scoorde ging de bal er deze keer niet in!!!

Na een spannende pot toch weer de winst bij ons thuis gehouden!!!

Eindstand 52-49 voor ons.