U14-1 vs Woodpeckers 1

u14-1-250px

U14-1 vs Woodpeckers 1 door Mark Jongejan

Wedstrijd u 14-1 Flevo Musketiers tegen Woodpeckers 1
We moesten zaterdag 21 september tegen Woodpeckers 1. Het was de eerste wedstrijd van de competitie dus als we wonnen zou het een mooi begin zijn van onze competitie.

1e kwart:
In de eerste minuut was Woodpeckers gelijk op dreef en maakte de stand in de eerste minuut gelijk 0-4. Daarna gingen we goed in de verdediging staan zodat ze moeilijker konden scoren.
Dat lukte wel want in die minuut scoorde ze geen één punt en wij scoorde onze eerste punt. Maar in de 3e minuut kwamen ze er makkelijker door en scoorde zo weer 4 punten.

De stand kwam uit op 2-8 voor Woodpeckers. In de 4e minuut gebruikte hun een press, wij hadden moeite om die press op te lossen. Doordat we een paar keer verkeerd pasen gaven hadden hun makkelijk een steal en scoorde daar makkelijk uit. Zo ging dat door en pas in de 6e minuut stopte het, de stand was 4-25 voor Woodpeckers. Wij kwamen nu gemakkelijk door hun press. En scoorde de laatste 4 minuten 8 punten. De tegenstanders die hadden veel meer moeite om door onze aanval te komen. De laatste 4 minuten hebben wij er voor gezorgd dat de Woodpeckers niet meer konden scoren! De stand was 12-25 voor Woodpeckers!

2e kwart:
We kwamen gelijk op gang in de eerste minuten. Lars kreeg gelijk een bonus en scoorde daar uit. We kregen aardig wat fouten mee en wisten uit de vrije worpen te scoren. De achterstand werd weer kleiner. De verdediging ging ook goed want we lieten ze de eerste 4 minuten maar 1 keer scoren. De stand stond 21-27. We waren de eerste minuten weer behoorlijk bij gekomen van zo’n achterstand. Na de 4e minuut gingen hun ook weer scoren en kregen hun ook weer fouten mee. Maar ze konden uit de vrije worpen geen ballen scoren. De laatste minuten van het 2e kwart scoorde we evenveel als onze tegenstander en bleef de achterstand gelijk! De stand eindigde met 34-40 voor Woodpeckers.

3e kwart:
In het begin van het 3e kwart werd er weinig gescoord. We kregen wat fouten mee. De tegenstander begon zich daar steeds meer aan te ergeren. We probeerde gewoon vrolijk en lachend door te spelen. In de 2e minuut kregen we wat vrije worpen en scoorde daaruit ook. Daarnaast scoorde we ook wat punten met lay-ups en rebounds! In de 5e minuut lukte het hun om door onze verdediging en scoorde weer 4 punten. We werden aangemoedigd door het hele publiek en onze spelers die op de bank zaten. We vochten voor elke bal die op de grond kwam en we pakte veel steals. Daardoor maakten we 8 punten snel achter elkaar. We stonden eindelijk voor met een stand van 49-48 voor ons! Daar na vielen hun vaker de basket aan. Gelukkig konden ze er niet uit scoren maar kregen wel fouten mee. Wij gingen ook meer de basket aanvallen en wij krijgen ook fouten mee. De tegenstander werd daardoor erg gefrustreerd. Wij scoorde uit onze vrije worpen meer punten dan hun met een vrije worpen.
Dat was wel erg belangrijk want er waren veel vrije worpen gekomen in het kwart. We eindigde het 3e kwart met een voorsprong van 56-52

4e kwart:
Het 4e kwart begon rustig. De eerste 3 minuten maakte we 3 punten en de tegenstander 2. In volgende 4 minuten kwamen we meer op dreef en kregen 3 vrije worpen snel achter elkaar, daaruit scoorde we 4 punten. De verdediging ging ook wel goed want we lieten ze niet scoren. In de 4e minuut was er ook niet zo heel veel gescoord wij hadden 1 punt gemaakt en de tegenstander had 2 punten gescoord. De stand stond 66-56 voor ons. Woodpeckers had een paar spelers met 5 fouten. Dus ze hadden niet zo heel veel wissels meer. In de 6e minuut lukte het bij Woodpeckers om nog 4 punten erbij scoren en zorgde hun dat wij even niet konden scoren. De stand stond 68-62 voor. Ze probeerde om hun achterstand weer weg te werken. In de 7e en 8e minuut kregen we 10 vrije worpen. Uit eindelijk hadden we daar van maar 1 van geraakt. De tegenstander die maakt 3 punten in de 7e en 8e minuut. In de 9e en 10e minuut scoorde we nog 4 punten uit onze rebounds en nog 1 punt van een vrije worp. De wedstrijd eindigde met een stand van 74-65. Na de wedstrijd gingen we met z’n allen hard juichen.
Nu op naar onze volgende wedstrijd!