U14-1 revancheert zich

Under 14-1
Under 14-1

Op zaterdag 22 februari speelde U14-1 tegen Divine. Een team dat draait op een aantal talentvolle spelers en daarom heen wat mindere goden. Toch een tegenstander waar een week geleden van verloren werd, dus U14-1 was gewaarschuwd. Zonder Jens en Robin, maar met U12-ers Ricardo en Carlito die hun debuut maakte in de interrayonale werd de wedstrijd gestart.

Het Lelystadse team begon sterk, maar miste behoorlijk wat kansen. Meerdere open baskets werden niet benut en dat zorgde voor een 2-2 stand tot aan de vijfde minuut. Lars Nelissen wist elke keer goed het gaatje te vinden maar alsof er een pot op de ring zat, wilde de bal er niet in. Smet op de wedstrijd was het uitvallen van een Divine-speler die per ambulance afgevoerd moest worden naar het ziekenhuis. Een ruim half uur later kon de wedstrijd worden voort gezet, maar toch lukte het Flevo Musketiers niet om direct een stempel te drukken op de wedstrijd en verloor het kwart zelfs met 7-11.

Dan begint direct in het tweede kwart de inhaalrace. U12 speler Carlito neemt het team met twee scores op sleeptouw en de anderen volgen zijn voorbeeld op. Met goede aanvallende acties weet ook Jesse dit kwart goed het netje te vinden en zo weten de Lelystedelingen dichterbij te kruipen door sterk verdedigend werk een 8-0 run te plaatsen in de laatste 3 minuten. Het kwart wordt gewonnen met 17-8 en zodoende wordt er gerust met een voorsprong van 5 punten; 24-19

Erop en erover was het thema van het derde kwart en dat had Job goed begrepen. De ‘Job-show’ was begonnen!! Daar waar hij in de eerste helft te voorzichtig was, noteert hij dit kwart maar liefst 21 punten! Met sterk verdedigend werk veroorzaakte Flevo Musketiers veel onrust en chaos bij de tegenstander, wat resulteerde in veel steals en snelle scores. Ook U12-speler Ricardo laat in dit kwart zien verdienstelijk te kunnen spelen en zo is het verschil bij aanvang van het laatste kwart al 20 punten; 49-29

In het laatste kart vergeet U14-1 echter een genadeklap uit te delen. Aanvallend weten de Lelystadse talenten de basket goed te vinden, maar verdedigend geeft het team van coach Geert Koetsier de tegenstander veel ruimte en gaat mee in het chaotisch spel van de tegenstander. Afgesproken was dit kwart volop in de passlijn te verdedigen. Die opdracht werd onvoldoende uitgevoerd waardoor Divine 19 punten laat noteren. Door goede drives van Britte, brengt Flevo Musketiers de tegenstander wel in foutenlast en moeten twee spelers met vijf fout het veld verlaten. Ook dit kwart wordt gewonnen met 20-19 en zo staat de eindstand van 69-48 op het bord.

Winst met 21 punten biedt een goed uitgangspunt voor de komende wedstrijden, zeker als je bedenkt dat het verschil groter had kunnen zijn als het team succesvoller was van achter de vrije worp lijn (9 uit 33).

Britte 8
Jesse 8
Noha 6
Carlito 4
Job 31
Ricardo 0
Lars N 4
Mark 8
Lars J 0