Scholen basketbaltoernooi

Afgelopen woensdag, donderdag en vrijdag 26, 27 en 28 februari hebben we in samenwerking met de vakgroep Bewegingsonderwijs Lelystad het Scholen Basketbal Toernooi georganiseerd voor de basisschoolleerlingen van groep 6 en 7. De vakgroep Bewegingsonderwijs heeft in de weken voor het toernooi een aantal gymlessen aan basketbal besteed zodat iedereen goed voorbereid aan het toernooi kon beginnen. Dit jaar was het toernooi weer groter dan vorig jaar en hebben er 36 teams mee gedaan, met ongeveer 200 deelnemende scholieren was het een gezellige drukte.

Op woensdag en donderdag werd er in 6 poules van elk 6 teams de voorrondes in de 3×3 spelvorm gespeeld. De twee beste teams van elke poule gingen door naar de kruisfinales op vrijdag. Uiteindelijk heeft het team van de Lispeltuut het toernooi gewonnen en mogen zij komend jaar de grote wisselbokaal in hun school tentoonstellen. Voor alle deelnemers was er ook een vaantje als herinnering.

1e plaats: de Lispeltuut; 2e plaats: de Boeier; 3e plaats: Meander en 4e plaast: de Sluis

Het toernooi is mede mogelijk gemaakt dankzij sponsoring van Twinkle Gastouderbureau en de zaal werd te beschikking gesteld door het Sportbedrijf Lelystad. Wij willen iedereen die zich heeft ingezet voor dit toernooi heel erg bedanken. Zonder de hulp van alle vrijwilligers zoals scheidrechters, tafelaars en organisatoren zouden we niet al die kinderen zo’n fijn toernooi kunnen bieden.