Oud spelers Flevo Musketiers mengen zich in strijd om nationaal kampioenschap

De jeugdopleiding van de basketballers van het Lelystadse Flevo Musketiers heeft in de periode van het 14 jarig bestaan al aardig wat spelers de mogelijkheid geboden om naar een team in de hoogste landelijke jeugdcompetitie door te stromen. Sommigen strijden de komende weken met hun team om de nationale titel.

De reguliere competitie is inmiddels afgerond en basketballend Nederland maakt zich vanaf komende week op voor de Final Four, waarin de nummers 1 tot en met 4 aan deelnemen. De Halve Finales worden in twee weekenden in een thuis- en uitwedstrijd verspeeld, beginnend in het weekend van 4 en 5 mei. De Finales zijn 18 en 19 mei.

In de Final Four van de Jongens tot 14 jaar neemt Dwayne Aristode met zijn team Apollo Amsterdam deel. Zijn team heeft zich als vierde geplaatst en neemt het op tegen MBCA Amstelveen. 
Het Amstelveense team wordt gecoacht door oud-Lelystedeling Brian Benjamin. Hij speelde in zijn jonge jaren bij het niet meer bestaande Rainbow Stars. Brian is ook bondscoach van het nationale 3 tegen 3 team dat zich deze zomer hoopt te plaatsen voor de Olympische Spelen.

Niek van der Plas speelt met de U16 van Landstede Zwolle  als nummer 2 tegen nummer 3 Noordkop Den Helder. Leuk detail is dat bij Noordkop de oud-klasgenoot en –Lelystedeling Floris Brienesse speelt. Floris is na zijn verhuizing van hockey naar basketbal overgestapt en maakt een mooie ontwikkeling door. Niek maakt inmiddels deel uit van de voorselectie van het Nationaal Team U16. 

Ricardo Visser heeft zich met de U18 van Basketball Academie Limburg in Weert geplaatst voor de laatste 4. Daarin speelt hij tegen koploper Triple Threat uit Haarlem, waar eind maart nog met 76-75 van werd gewonnen.

Bij de U21, ook wel Dutch Talent League genoemd, spelen Roy van der Schaaf en Job Kayhan hun halve finale tegen de nummer 1 Donar Groningen. Hun team Landstede Zwolle is vierde geworden in de competitie. Bij Landstede speelt ook nog een andere Flevolander; Bart van Schaik. Hij is zijn basketballoopbaan bij Orca’s op Urk gestart.