Landskampioenschap voor oud-Flevo Musketiers

In het Zwolse Landstede Huis van de Sport werden dit weekend 17 finales om het landkampioenschap in de diverse nationale competities in het senioren en jeugdbasketbal gespeeld. In de 4 jeugdfinales van de Eredivisie voor jongensteams speelden in de U14 en U16 elk een speler die hun opleiding bij Flevo Musketiers in Lelystad zijn gestart.

Dwayne Aristode
In de finale U14 stonden UBall uit Utrecht en Apollo uit Amsterdam tegen elkaar op het veld. Bij Apollo speelde Dwayne een groot deel van de wedstrijd mee. Vorig jaar greep hij nog naast het kampioenschap, maar nu was het wel raak. Het team van de speler die al na de U10 naar Amsterdam vertrok was de uiteindelijke winnaar door een 51-57 overwinning.

Niek van der Plas
Daarna was het de beurt aan de U16. Daar bonden Basketbal Academie Weert en  Landstede Zwolle (ook een NBB Basketbal Academie) de strijd met elkaar aan. Landstede trok uiteindelijk met 80-75 aan het langste eind. Niek scoorde maar liefst 17 punten voor zijn team en had daarbij een belangrijk aandeel in het behalen van zijn eerste nationale kampioenschap.

Landskampioenschap voor oud-Flevo Musketiers
Landskampioenschap voor oud-Flevo Musketiers