Landskampioenen U12 en U18 oefenen op toernooi Flevo Musketiers

eredivisie toernooiOp zondag 13 september zal in Sportcomplex de Rietlanden voor de 5e keer een sterk bezet basketbaltoernooi worden verspeeld.
In de leeftijdsgroepen U12, 14, 16 en 18 zullen in totaal 27 teams hun wedstrijden afwerken in het teken van de voorbereiding van het basketbalseizoen dat voor veel teams het weekend daarna start.
Van de 27 deelnemende teams spelen er 19 op het hoogste landelijke niveau. Dat maakt het toernooi voor iedereen die zich een beetje in de topsport van de toekomst interesseert een leuk evenement om te bezoeken. Het toernooi kenmerkt zich doordat iedere deelnemer komt om zich voor te bereiden op de competitie. Het gaat niet primair om winnen, maar om beter worden. Dat geldt voor de spelers, coaches en scheidsrechters.
Er wordt voor het eerst in beide sporthallen van de Rietlanden gespeeld. Organisatoren Geert Koetsier en Marc Laan wilden het aantal inschrijvingen zo weinig mogelijk beperken en hebben er voor gekozen om een extra zaal er bij te huren.
In de U12, 14 en 18 klassen speelt ook een Lelystads team mee. Voor de Flevo Musketiers-spelers is dit een unieke kans om te ervaren wat het betekent om op topniveau te presteren. De U12 werd afgelopen jaar nog 7e op het Open Nederlands Kampioenschap. Een groot deel van dit team is doorgestroomd naar de U14 en debuteert in de landelijke 2e divisie. Voor een relatief kleine vereniging is dit een knappe prestatie.

Voorzitter Marc Laan: ‘we zijn behoorlijk trots op ons toernooi en onze jeugdopleiding. We hebben behoorlijk getrokken aan de groei van onze jongste leeftijdsgroepen. Dat heeft ons geen windeieren gelegd. Afgelopen jaar hadden we voor het eerst 3 U10 en 3 U12-teams. Dit jaar starten we voor het eerst met 2 stampvolle U10-teams aan het begin van het seizoen. Dat hebben we te danken aan de basisscholenclinics van oud-international Paul Hoeksema en het Scholierensport-project van het Sportbedrijf. Onze volgende uitdaging is om meer deskundige trainers te vinden om die kinderen wat over basketbal te leren. Daar kunnen we alle hulp bij gebruiken en we hebben ook al een opleiding klaar staan. Het Toptoernooi is een uithangbord van onze vereniging. Dit helpt ons om onze jeugdige leden uit te dagen en een ambitie vorm te geven. Want wanneer zie je nou een landskampioen of een speler van een nationale selectie spelen? Als er maar 1 van onze spelers daardoor geïnspireerd raakt hebben we al veel gewonnen.
Het toernooi gaat om 9 uur van start met de U12- en U14-teams. Om 15 uur starten de U16 en U18 teams. Om 20.30 uur zal de laatste finale zijn gespeeld.
De toegang tot het basketbaltoernooi is gratis.

Het programma vind je hier.