Jubileumtoernooi op 17 januari

Flevo Musketiers viert 40 jarig basketbal Jubileum in Lelystad

JubileumEen aantal sportieve pioniers in Lelystad richtten voor het eerst op 6 november 1975 basketbalvereniging Basketbal Club Lelystad (BCL) op. Het basketbal zag voor het eerst haar levenslicht in Lelystad. Sindsdien is het basketbal een onmisbare sport in Lelystad gebleken. Vanuit BCL hebben in 2005 een groep enthousiaste mensen de stap gezet om met een nieuwe identiteit het basketbal in Lelystad een nieuwe impuls te geven: Flevo Musketiers werd opgericht.

Flevo Musketiers heeft met deze nieuwe identiteit zich als doel gesteld om, naast recreatief basketbal, een podium voor prestatiegericht basketbal te bieden. Daarnaast wordt geprobeerd de jeugd, ook op sociaal gebied, zaken als samenwerken en verantwoordelijkheid nemen te leren.

In de afgelopen 40 jaar hebben BCL en Flevo Musketiers het basketbal in Lelystad niet alleen een gezicht gegeven, verschillende jeugdteams hebben de afgelopen jaren op het hoogste niveau in Nederland gebasketbald en het basketbal uit Lelystad op de kaart gezet. Vele mensen hebben via deze verenigingen kunnen kennismaken met dit mooie en één van de meest beoefende teamsport in Nederland. Basketbal vereniging Flevo Musketiers wil graag stilstaan bij deze mijlpaal en organiseert het aankomend jaar een aantal activiteiten om 40 jaar basketbal in Lelystad te vieren:

Als eerste wordt er op zondag 17 januari 2016 van 10.00 tot 17.00 uur in Sporthal het Kofschip te Lelystad, daar waar het ooit begon, een Jubileum toernooi georganiseerd. Het toernooi zal beginnen met een brunch bijeenkomst voor alle leden, deelnemers en natuurlijk hopen we dat daar ook heel veel oud-leden van BCL en Flevo Musketiers bij aanwezig zullen zijn om oude herinneringen op te halen.

Naast alle leden van Flevo Musketiers zijn ook de ouders/verzorgers, coaches/trainers, vrienden/vriendinnen, kennissen, buren en familie van (oud)leden, jong en oud, van harte welkom.

We hopen dat veel voormalige basketbalteams zullen deelnemen aan het jubileumtoernooi zodat we kunnen vaststellen wie het beste basketbal team van Lelystad ooit is? We maken er naast een sportieve vooral een gezellig toernooi van met veel basketbalplezier.

Opgeven kan via mail: Jubileum@flevomusketiers.nl