JU18 vs. Leiden 2


u18-1-250px

Flevo Musketiers JU18 startte de wedstrijd tegen Leiden 2, zoals ze al vele andere wedstrijden startten; niet wakker. Dit resulteerde in een 9-20 na 7 minuten en daarna zette het team als vanouds een inhaalrace in. Kennelijk is dit de enige manier waarop de spelers van Mark de Vries echt op scherp gezet kunnen worden. Steeds vaker komen ze er ook mee weg, maar soms (Den Helder Kings thuis, Oefenpot Almere thuis) kost een inhaalrace zoveel energie dat het niet lukt. Deze keer lukte het wel.

De time-out in de 7e minuut bracht de ommekeer. Minder open schoten weg geven en aanvallend de bal meer en sneller passen, dat waren de belangrijke punten. Jari Noordhof was vervolgens 2 keer succesvol en miste nog 2 vrije worpen, waardoor het 1e kwart met 13-22 ten einde kwam.

Doordat de bal beter rond ging werden de schutters in stelling gebracht. Tyrone Blanken gooide met 2 driepunters het gaatje wat dichter en Axel Noordhof en Eli Amstelveen zorgden dichter bij de ring voor dreiging. Leiden kreeg meer moeite met scoren en daardoor sloop Flevo Musketiers dichterbij. Bij rust was er nog 1 punt van hun voorsprong over en zat de Lelystadse thuisploeg weer helemaal in de wedstrijd; 33-34.

Daar waar vorige week in ’s Gravenzande het 3e kwart het breekpunt in de wedstrijd was, kregen de Musketiers dit nu niet voor elkaar. Het bleef een puntje-puntje wedstrijd. Met als tussenstanden 42-40, 51-50 en 51-54 gaven de teams elkaar geen strobreed ruimte. Flevo Musketiers bleef echter wel het beter verzorgde spel laten zien, maar de open schoten wilden niet vallen. De driepunter van Frank Eissens was daarbij de enige uitzondering, maar verder was de bucket het domein waar de Lelystadse scores uit werden gescoord. Leiden benutte echter net zoveel kansen om te scoren waardoor de oranjeblauwe brigade aan de verkeerde kant van de score bleef. De ploeg lijkt echter het binnen slepen van spannende wedstrijden als handelsmerk te hebben….

Dus lieten ze de moed nog niets zakken en vol strijdlust stapten ze voor het 4e kwart het veld in. In de 4e minuut werd de 58-58 via een vrije worp van Jari Noordhof binnen gegleden. De druk op de Leidense defensie werd groter en ook in de aanval dreigden ze te bezwijken. Flevo Musketiers werd steeds door persoonlijke fouten gestopt en op de vrije worplijn werd het gaatje langzaam kleiner. Met 6 rake uit 9 vrije worpen, waaronder een veldscore met bonus werd het 65-58 leek de overwinning binnen. Maar 5 minuten zijn nog lang en Leiden wenste niet op te geven. Toch liep de thuisploeg uit naar 71-62 en met nog 3 minuten te spelen werd het team aangesproken op het belang van lange aanvallen om de seconden te laten wegtikken. Hoewel de discipline niet altijd optimaal was kon Leiden maar met 2 scores wat terug doen. Dat was niet genoeg, waardoor de overwinning van 71-67 kan worden bijgezet aan de lijst van inmiddels 7 van 8 thuisoverwinningen. Over 3 weken bezoekt koploper Woodpeckers uit Houten Lelystad. De messen zullen geslepen worden voor deze laatste wedstrijd in de reguliere competitie. Het gaatje met de top 4 is 1 verliespartij en dat is een heel behoorlijke verdienste. Het gat met nummer 6 Leiden is inmiddels 6 verliespunten, waardoor de 5e plek ook na de nacompetitie al vrijwel vast staat.