Jeugdspelers Flevo Musketiers stromen door naar landelijke topclubs

De jeugdopleiding van Flevo Musketiers is er weer in geslaagd om spelers klaar te stomen voor clubs die op het hoogste nationale niveau actief zijn. Daarmee blijkt maar weer dat je bij de Lelystadse basketbalclub een goed fundament kunt leggen voor de stap naar de beste jeugdopleidingen van Nederland. In dit geval zijn het drie spelers die allemaal vanaf hun eerste dribbel lid waren bij de club.

Van de U16-1 verhuist Yael Thuis naar de meisjesselectie van Apollo Amsterdam U18. Zij speelde samen met Cyara Kuit met 8 jongens op het tweede niveau van Nederland. Yael begon in 2011 bij Flevo Musketiers en speelde 3 jaar geleden in het team dat 2 jaar lang in de top 4 van de tweede divisie U14 stond. Zij zal zowel haar VWO- als basketbal-opleiding in Amsterdam gaan vervolgen. Apollo werd in het zojuist afgelopen seizoen 6e van Nederland.

De U12 werd in hun leeftijdsgroep 6e van Nederland. Een geweldige prestatie voor een relatief kleine vereniging. Dat dit geen toeval is blijkt uit Flevo Musketiers de afgelopen 5 jaar al 2 keer eerder bij de beste 15 U12-ploegen in Nederland hoorde. De trainers bij de U10 weten een uitstekende basis te leggen om dit niveau ook echt aan te kunnen en hun U12-collega’s op voort te laten bouwen. 
Uit het team zullen Jeremy Sitaram en Daan Kayhan de overstap gaan maken naar de Landstede Basketbal Academie. Naast hun normale schoolopleiding krijgen zij de mogelijkheid om 15 uur per week te trainen en in de eredivisie te spelen. 
Daan gaat zijn grote broer Job achterna die dit seizoen in de U21 Dutch Talent League bij Landstede debuteerde.

Kansen voor U12 en U14-spelers in de regio.
De teamgenoten van Jeremy en Daan stromen door naar de U14 en gaan in de landelijke tweede divisie spelen. Zij zoeken nog nieuwe medespelers die op zoek zijn naar de ervaring in het spelen in een landelijke competitie, maar ook de kans om Jeremy en Daan te volgen nadat ze aan het hogere niveau gewend zijn. Ook is er een mogelijkheid om bij je oude club te blijven spelen via een dubbele talentlicentie. 
Flevo Musketiers heeft in eerdere jaren al spelers uit Zeewolde, Harderwijk, Kampen, Dronten, Emmeloord, Urk en Almere opgeleid.