• Oprichting

    Flevo Musketiers is in 2005 opgericht vanuit de toenmalige in problemen verkerende basketbalclub BCL. Een groep van 7 enthousiaste mensen (waaronder de ereleden Derrick Reumel en Mark de Vries) hebben toen de stap gezet om met een nieuwe identiteit het basketbal in Lelystad een nieuwe impuls te geven. Daarbij was het spelen van topbasketbal een belangrijke drijfveer, die voor alles in de vereniging leidend moest zijn. 

    In de beginjaren van FM hebben wij echter veel samengewerkt via het BOS-project (Buurt-Onderwijs-Sport). Wij gaven veel gastlessen op basis- en middelbare scholen waardoor wij een kans kregen om kinderen te laten kennismaken met basketbal en ook een bijdrage te leveren aan het in beweging houden en krijgen van kinderen. In het verlengde daarvan hebben wij enkele jaren een scholenbasketbaltoernooi georganiseerd. Deze samenwerking zorgde ervoor dat wij extra leden konden werven en ook een financiële bijdrage konden realiseren voor de investering in het kader van onze jeugdopleiding. 

    FM heeft vanaf de oprichting de doelstelling nagestreefd om kinderen te ontwikkelen in hun sport, maar ook als mens. Dit doen wij vanuit het doel om de spelers op te leiden voor topbasketbal in de jeugd. Via die weg wordt hun de mogelijkheid geboden om door te ontwikkelen naar topbasketbal. Dit heeft ertoe geleid dat wij nagenoeg ieder jaar minimaal één speler hebben zien doorstromen naar een eredivisieclub in de eigen leeftijdsgroep. 

    Op dit moment spelen twee van onze voormalige spelers in de heren eredivisie (Job Kayhan bij Den Helder en Niek van der Plas bij Landstede basketball) en is er één speler (Dwayne Aristode) in de belangstelling van enkele van de top 10-colleges en universiteiten in de VS.

    Daarnaast is in het seizoen 2022/23 één oud-speler Nederlands Kampioen geworden bij de U16 (Thijs van der Meer bij MBC Amstelveen).