Eindejaarstoernooi

eindeseizoentoernooiFlevo Musketiers sluit het seizoen af met geweldig bezocht eindejaarstoernooi.

Het Lelystadse Flevo Musketiers sloot zondag het basketbalseizoen af met een basketbaltoernooi en barbecue in en om het Kofschip. Met 150 deelnemers aan het toernooi en 100 aan de barbecue kon de organisatie terug kijken op een daverend succes. De deelnemers kwamen uit heel Flevoland. Zo waren er teams uit Almere en Dronten.

Het toernooi bestond uit een grote recreatieve (12 teams) en een kleiner prestatieve (6 teams) competitie. Tussendoor werd er ook nog een 3pt contest en een shoot-out georganiseerd. Het prestatieve leverde een winnaar op van spelers die veelal nog bij BCL in het eerste herenteam speelden en zich dus helemaal thuis voelden in sporthal “het kofschip”, waar zij in de vorige eeuw debuteerden. De oudjes wisten ternauwernood een team met 18-jarigen uit Almere en Lelystad van de overwinning af te houden.

Schermafbeelding 2014-06-26 om 22.46.40Het recreatieve toernooi was geheel in de stijl van vaderdag. Vaders, maar ook moeders, speelden met hun kinderen wedstrijden. De jongste deelnemer was 5 jaar oud en de oudste ruim de 50 gepasseerd. De basket hing op minihoogte (2.60 m) en daarmee was het voor iedereen mogelijk om de basket te vinden. In sommige gevallen werden de kleinsten opgetild door hun oudere teamgenoten en konden zij hun eerste dunk maken.

Na 6 uur basketballen werden de barbecues aangestoken en kon iedereen van jong tot oud in het zonnetje van een stukje vlees genieten en werd er met plezier op zowel deze dag als het gehele seizoen terug gekeken.

Foto’s: Jolanda Rohlof