Dames 1 gaat lekker

d1-2-300px

 

Door: Jos Koster

Nog geen 5 jaar geleden werden de Dames van Flevo Musketiers ongeslagen kampioen van Rayon Oost (2009/2010). Helaas volgde de toenmalige coach zijn hart voor een andere liefde en worstelde de dames een aantal jaren zonder. Dan past blijkt de waarde van een stabiele coach, want in tegenstelling tot voorgaande jaren en ondanks de vele jaren aan ervaring in het veld werden er bijna geen wedstrijden meer gewonnen. De sfeer onder de dames werd er niet minder om, maar basketballen is toch leuker als je wint.

Blij waren zij dan ook met de aanmelding van Ferry Teunissen als coach, net als de meeste dames, stammend uit de jeugd van het oude BCL. Onder zijn leiding begint het team langzaam maar zeker weer te draaien en krijgt het spel weer meer structuur. Helemaal zonder slag of stoot gaat het niet. Het is even wennen om weer gecorrigeerd te worden, oude routines te laten vallen en de dingen te doen zoals hij dat graag wil. Hier en daar wordt er wat water bij de wijn gedaan. Maar als blijkt dat hij toch wel vaak gelijk heeft wordt er hard gewerkt om de nieuwe routines onder de knie te krijgen.

Het resultaat mag er zijn, want met nog 5 wedstrijden te gaan doen de dames weer mee aan de top en maken zij een grote kans op het kampioenschap van 2013/2014.