Wedstrijdverslag speelweek 9

Er is weer volop gespeeld afgelopen week.

Maar we beginnen met onze jongste. De U1o- 1, zij zijn vorige week winterkampioen geworden en dit deden ze door elke wedstrijd met grote verschillen te winnen. Gefeliciteerd kanjers!!!!!!

Afgelopen week speelde ze tegen de nummer 2 van de competitie en ook die wedstrijd werd gewonnen en wel met 56-9. Er werden maar liefst 5 3-punters gescoord door onze toppers waarvan er 2 van Tygo waren.

Ook aan de andere kant van de zaal werd er gewonnen en wel door onze mannen van de U12 1. Zij namen het deze week op tegen Bouncers Basketball uit Gouda. Na een kraker vorige week tegen MBCA, wisten ze het goede spel door te zetten. Ze hebben laten zien dat een wedstrijd in het laatste kwart wordt beslist. Met een stand van 38-38 werd het laatste kwart gestart en die ging uiteindelijk met een verschil van 14 punten naar onze mannen. De stand 57-43!

De derde thuiswedstrijd was die van de 14 2. Zij speelde tegen Ceres uit Emmeloord, de nummer 1 van de competitie. Het zou een zware dobber worden en dat bleek helaas ook. Onze strijders kwamen nauwelijks aan de bal en wisten helaas maar 16 punten te scoren in de hele wedstrijd. De tegenstander scoorde maar liefst 105 keer.

De 14 1 speelde thuis tegen BC Gaasperdam Warriors. De laatste genoemde staat 3de in de competitie, wat aangeeft dat het een sterkte tegenstander is. Met een stand van 26 tegen 51 gingen de beide teams de rust in. Na de rust gaven de mannen uit Gaasperdam gas en namen de wedstrijd mee naar huis. De eindstand 38-95

De meiden van de 14 3 mochten hun wedstrijd gaan spelen in Amsterdam waar zij het opnamen tegen de dames en heren van Apollo. In het eerste kwart werd er slechts 1x gescoord en dat werd het tweede kwart niet veel beter. NA de rust kwamen de meiden er beter in en wisten meer te scoren. De wedstrijd ging helaas wel verloren met 22 tegen 72.

De mannen van de 16 1 namen het in de landelijke competitie eveneens op tegen Apollo. Dat de wedstrijd spannend was laten de tussenstanden wel zien. Zowel het eerste als het tweede kwart was het verschil tussen beide ploegen mar 1 punten, in het voordeel van de onze Musketiers. Het derde kwart maakte uiteindelijk het verschil, deze werd met 8 punten verschil gewonnen door Apollo en dat verschil kon uiteindelijk niet meer goed gemaakt worden en de wedstrijd ging met 50-57 naar Apollo.

De mannen van de 18 1 wisten het tot het einde spannend te maken in hun wedstrijd tegen Triple Threat uit Haarlem. Het eerste kwart was overduidelijk voor onze mannen (21-8) en met een stand van 34-29 gingen ze de rust in. Ook het derde kwart ging naar onze mannen, maar zoals al eerder verteld worden wedstrijden beslist in het laatste kwart en hoe….. met nog een minuut op de klok staat het 67-67 en lijkt het een verlenging te worden, maar helaas voor onze heren….. de mannen uit Haarlem vonden in de laatste seconden toch nog de basket en de wedstrijd werd beslist in 67-69 ten nadele van onze mannen.

Als laatste moesten onze heren senioren spelen. Zij speelde tegen de nummer 1 van de competitie, de Hanze Stars uit Zutphen. Ook hier was het spannend. De eerste twee kwarten gingen met 1 punt verschil naar onze mannen. Het derde kwart werd gewonnen door de mannen uit Zutphen, maar ook hier geldt….. de beslissing valt in het laatste kwart en hoe! De mannen van de Flevomusketiers wonnen het allesbeslissende kwart en namen de wedstrijd mee naar huis met een eindstand van 55 tegen 42 en hierdoor klimmen zij op naar de 3de plaats. De heren Musketiers wisten in deze wedstrijd maar liefst 8 3 punters te gooien waarvan 4 van Owen waren.

Komend weekend staan de volgende teams hun thuiswedstrijd te spelen. De 12 2, 14 1 en de 10 1.

Kom gezellig kijken in de Rietlanden om 16.30.