Verslag: FM U18-1 – The Challengers U18-1

u18Zaterdag 8-10-2016 hadden wij een wedstrijd tegen The Challengers U18-1 in Hoofddorp.

Omdat we veel spelers misten wisten we al dat het een moeilijke wedstrijd zal worden. Maar toch zouden we het hun zo moeilijk mogelijk maken om te winnen.

1e kwart:

Toen het eerste kwart begon, speelde we meteen scherp en gaven alles om snel te scoren. Helaas ging dat moeizaam en stonden we al snel achter met een score van 6-2. Onze tegenstander besloot om ons een full-court-press te geven. Het lukte ons aardig om er door heen te komen maar het koste veel energie en we waren maar met 7 spelers. Gelukkig kregen we wat fouten mee bij onze aanval en kregen we wat vrije worpen. Ondanks dat we 2 scores met bonussen hadden, maakte te tegenstander meer punten dan ons en sloten we het 1e kwart af met 30-14 voor de tegenstander.

2e kwart:

In het 2e kwart kregen we niet veel verbetering. De eerste minuten waren we weer scherp maar ze bleven een Full-Court-Press geven en wij kregen het er moeilijker mee. We gaven soms wat verkeerde passen en kwamen niet vrij waardoor de tegenstander soms te makkelijk kon scoren.

We creëerde niet genoeg gaten zodat we konden scoren en sloten het 2e kwart dus af met 53-21 voor onze tegenstander.

3e kwart:

In de rust hebben we goed gepraat over hoe we nog het beste uit deze wedstrijd konden halen. We zagen al dat de kans op winnen erg klein was, dus we besloten om zone te verdedigen om zo meer energie te bewaren. Omdat we in de aanval soms te snel wilden scoren had te tegenstander snel weer bal bezit en maakte soms een snelle fast-break. We sloten het 3e kwart af met 76-35 voor de tegenstander.

4e kwart:

We wisten dat we niet meer zouden kunnen winnen. We wilde de schade zo klein mogelijk houden, dus we gingen lange aanvallen spelen. We bleven in de aanval lang passen en creëerde mooie kansen. In onze verdediging begonnen we goed te communiceren en dat gaf ons succes. Onze tegenstander kon alleen maar scoren door middel van schoten. We bleven allemaal erg positief want we hadden niks meer te verliezen. Onze tegenstander daarin tegen raakte wat gefrustreerd. We kregen er energie van en gingen nog beter en harder spelen. We wonnen zelfs het 4e kwart met 12-14. Dat maakte onze eindstand 86-49 voor onze tegenstander.

We hopen dat we in de winnaars poule komen en dat we volgend jaar weer tegen hun kunnen spelen om zo revanche te nemen.  😈