Minitoernooi Harderwijk

minitoernooi_harderwijk 44NCAA Tournament, Euroleague, NBA Play-offs..het zal allemaal wel. Doe ons maar de minitoernooien. Lekker genieten van 100% inzet en 1000% progressie.

Onze jongens en ons meisje hebben zich weer prima vermaakt en worden met het toernooi fanatieker. Dit keer dus veel geconcentreerde koppies op de foto’s, maar gelukkig is er ook weer veel gelachen.

Je vindt het beeldverslag hieronder…. Lees verder …

U18 vs. Grasshoppers

U18 2Gisterenavond wisten onze U18 mannen zich te revancheren voor het verlies in Leeuwarden. Vooral in het laatste kwart was het erop en erover.
Het verslag van coach Mark de Vries:
De Jongens U18 van Flevo Musketiers hebben zich knap hersteld van het verlies in Leeuwarden. De tactische keuze van de zoneverdediging had de juiste uitwerking op het scorend (on)vermogen van Grasshoppers. Aanvallend hadden we er best wel wat meer ballen in mogen gooien en zeker de vele gemiste vrije worpen in de eerste helft hielpen ons niet om een verdiend gaatje groter te maken. Gelijke stand bij rust (22-22 of zoiets) gaf blijk van 2 goed verdedigende teams. Wij hadden in de tweede helft het beste antwoord op de zone. Elii Amstelveen overwon zijn frustratie, Justin van den Bos creëerde enorm veel kansen en werkte harder dan ooit. Frank Eissens pakte de reboundjes en leidde onze aanval op een degelijke manier. Jari Noordhof was onze stormram die geduldig de bucket bezette in zowel de aanval als de verdediging en zijn scores en rebounds pakte, Joep van der Spek buffelde op zijn Joeps, stuurde en schreeuwde zijn team zodat niemand de kans kreeg om in te dutten. Tom Cramer bikkelde fysiek en verbaal en liet de bal rond gaan. Tyrone Blanken pakte charges en knalde de 3tjes erin. U16-er Milan Mahabier zorgde voor extra dreiging en snelheid en begint steeds meer te wennen. Gianni Hijlaard zat zijn schorsing uit en Axel Noordhof gaf zijn schouder rust. Een horde meelevend publiek op de banken zagen ons uiteindelijk met 55-41 de punten in eigen huis houden.

Hieronder wat plaatjes uit de wedstrijd Lees verder …

F-diploma’s uitgereikt

diplomauitreiking

Gisterenavond zijn de officiële F-diploma’s uitgereikt aan de geslaagden van de scheidsrechterscursus.

Op de foto een aantal van onze nieuwe scheidsrechters.

U14-1 revancheert zich

Under 14-1

Under 14-1

Op zaterdag 22 februari speelde U14-1 tegen Divine. Een team dat draait op een aantal talentvolle spelers en daarom heen wat mindere goden. Toch een tegenstander waar een week geleden van verloren werd, dus U14-1 was gewaarschuwd. Zonder Jens en Robin, maar met U12-ers Ricardo en Carlito die hun debuut maakte in de interrayonale werd de wedstrijd gestart. Lees verder …

Dames 1 gaat lekker

d1-2-300px

 

Door: Jos Koster

Nog geen 5 jaar geleden werden de Dames van Flevo Musketiers ongeslagen kampioen van Rayon Oost (2009/2010). Helaas volgde de toenmalige coach zijn hart voor een andere liefde en worstelde de dames een aantal jaren zonder. Dan past blijkt de waarde van een stabiele coach, want in tegenstelling tot voorgaande jaren en ondanks de vele jaren aan ervaring in het veld werden er bijna geen wedstrijden meer gewonnen. De sfeer onder de dames werd er niet minder om, maar basketballen is toch leuker als je wint. Lees verder …