Valspar Voorbereidingstoernooi op zondag 10 september

Op 10 september organiseert Flevo Musketiers voor de zevende keer het Voorbereidingstoernooi voor landelijke jongensteams in Sportcomplex Rietlanden in Lelystad. Veel teams gebruiken deze dag als laatste test voor het basketbalseizoen dat voor de meesten op 16 september start. De teams zijn in vier leeftijdsklassen verdeeld:  de U12, U14, U16 en 18/20. Afgelopen seizoen werden 3 deelnemers aan ons toernooi landskampioen.

De voorbereidingen van het voorbereidingstoernooi  zijn in volle gang.

Allereerst hebben we in Valspar Lelystad (bekend van de autolakken) een naamsponsor gevonden: Valspar Voorbereidingstoernooi.
Daarnaast hebben we in FlevoPost en Kentucky Fried Chicken 2 veldsponsors gevonden en zijn we nog in gesprek met enkele andere organisaties om ons financieel te ondersteunen. Deze bijdragen zullen we benutten voor de verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding en het toernooi.

Ook lopen de 4 klassen lekker vol. De tegenstanders komen uit alle windrichtingen van Nederland: o.a. Den Helder, Groningen, Zutphen, Zwolle, Leiden, Amsterdam. En stuk voor stuk landelijk spelende teams.

We streven naar 6 deelnemende teams per klasse (U12, 14, 16 en 18/20). De U16 klasse breiden we al uit naar 8.

Natuurlijk zijn suggesties voor sponsors en contacten met potentiële deelnemers welkom.
Net zoals mensen die willen meedenken en -helpen. Mailen kan naar toernooi.flevomusketiers@gmail.com

Start nieuwe seizoen vanaf maandag 4 september

De lessen van het nieuwe seizoen zullen weer starten vanaf maandag 4 september. Tegen het eind van de vakantie zullen de nieuwe schema’s en de teamindelingen op de website geplaatst worden.

Omdat al vrij snel na de start van het seizoen ook de wedstrijden weer gaan starten zullen er een aantal coaches zijn die de laatste weken van de vakantie al gaan starten met een aantal buiten trainingen. Zij zullen daar zelf contact over opnemen met hun teams.

Voorlopige teamindelingen 2017-2018

Vanwege een technisch probleem lukt het nog niet om de teamsamenstelling voor het komende seizoen op de website-pagina seizoen/teams te plaatsen. Maar omdat velen van jullie toch nieuwsgierig zijn naar de indeling, plaatsen we het nu alvast in onderstaande tabel (klik op de link).

In de onderstaande VOORLOPIGE TEAMINDELINGEN kunnen met name gedurende de beginperiode van de competities nog wijzigingen optreden.

We hebben ook nog niet voor alle teams een coach gevonden. Dus dat wordt op een later tijdstip nog gecommuniceerd.

VOORLOPIGE teamindeling 2017-2018

Mitchell de beste spaarder van PLUS Clubfund actie

Velen van jullie hebben bij de Clubfund-actie bij de PLUS leuke artikelen gespaard met jezelf als sportheld daarop afgebeeld. Maar een van jullie heeft de meeste artikelen van allemaal bij elkaar gespaard. Mitchell Fleming was vaak op zijn vrije woensdagmiddag bij de ingang van de PLUS te vinden en heeft daar heel veel zegels verzameld.  Die toewijding heeft hem naast de vele leuke artikelen ook nog een paar leuke extraatjes opgeleverd. Afgelopen zaterdag mocht hij van Jan Postma een waardecheque t.w.v. €75,00 in ontvangst nemen en was hij ook nog eens de gelukkige winnaar van de 1-minuut-gratis winkelen.

Daarnaast heeft deze actie ook nog geld in het laatje van de clubkas gebracht.Van alle zegels die jullie besteed hebben om artikelen te bestellen ging een klein bedrag naar de vereniging. Daar heeft Flevo Musketiers toch maar mooi weer €302,22 mee verdiend.

Alle spaarders bedankt.

Drie meiden van Flevo Musketiers in Finale van Streetball bij Olympic Moves

Het begon als een avontuur. De SGL heeft in klas B1m 4  meiden gevonden die samen aan Streetball wilde meedoen, waarvan er 3 op basketbal zitten en 1 op korfbal. De meiden Abigail, Esra, Cyara en Marit hebben eerder in de regiofinales in Assen aan de voorrondes van OlympicMoves meegedaan. (de grootste schoolsportcompetitie van Nederland! www.kvlo.nl/olympicmoves.html) Hier hebben ze alle wedstrijden gewonnen en het avontuur nam serieuze vormen aan. Hiermee hadden zij zich geplaatst voor de finale dag. De finale dag was vrijdag 9 juni. Een schitterende dag die begon met een opening in het Olympisch stadion in Amsterdam met een show en het aansteken van het Olympisch vuur. In de Apollohal moesten zij eerst 4 poule wedstrijden spelen welke allemaal werden gewonnen, al een hele mooie prestatie en hiermee hadden zij zich geplaatst voor de halve finale. Ook deze halve finale werd gewonnen. Heel knap, want nu stonden ze in de finale en konden zich al tot de top 2 van Nederlandse scholen beschouwen. De finale was ook al net zo spannend, echter de vermoeidheid begon parten te spelen.  De meiden kunnen oprecht trots op zichzelf zijn en hebben een zeer verdiende 2e plaats gehaald. 

Namens Flevo Musketiers willen we de meiden feliciteren met dit mooie resultaat!